neospacer
[<] 123nu.dk/Lystfisker Forum - mødestedet for lystfiskereFangster.dk på Facebook
fangster_dk Sommerhus på Langeland Top30 P&T i Danmark
Navigering
neospacer

Forside
Tilmeld dig her
Login
Fangstrapporter
Statistik
Info - vejledning
Billeder
Søg rapporter
Kontakt
Kystcup.dk
123nu.dk sommerhus
Antal Rapporter: 74593
Antal Fangster:247318
Medlemmer: 9439

Flod/elv
Laks 24,0kg.
Henrik Møller

Geddefiskeri
Gedde 15,0kg.
Steffen Nielsen

Havfiskeri
Torsk 27,9kg.
Allan Falk
Lange 24,7kg.
Søren Erhard Hansen

Karpefiskeri
Spejlkarpe 21,5kg.
lars rytter

Kystfiskeri
Laks 11,0kg.
per koch

Put and take fiskeri
Regnbueørred 13,9kg.
Lucas- Creutzberg

Trollingfiskeri
Laks 21,6kg.
Claus Sørensen

Åfiskeri
Laks 16,5kg.
Jens Lygum
Havørred 12,3kg.
Jan Gade

...Mere statistik >>

Send nedenstående rapport til en fiskekammerat

Kammeratens e-mail:

Dit navn:  


Fra Bjarne Poulsen's fangstjournal


(Klik på billedet, for større udgave)
Fangst:
Hornfisk  10 stk.  1,00 kg. i snit   

Fangstdato og tidspunkt:
10-05-2003

Fangststed:
Nordøstsjælland, Øresund Fra Lappen til Langebro Kajak

Metode/agn:
Spin - Blink - Trumf  15 gr.  Sølv (flash) 

Vind og vejr:
Skiftende Sydvestlig vind, Let skyet  8 grader
Beretning:
Fredag den 9. maj kunne jeg mærke at noget stort ville ske, hvis jeg kunne tage ud på en af mine favoritpladser på den Sjællandske nordkyst i weekenden. Lørdag morgen tog jeg hjemmefra kl. 05:25, og jeg stod fiskeklar ved vandet en time efter. Spejdede ud over Øresund, og i mine tanker lagde jeg endnu mere pres på mine forventninger: I dag????I dag ville der ske noget særligt!

Ved Julebæk er der er en god parkerings plads nær vandet, og trods en lille skrænt er det rimeligt at bære kajakken på skulderen ned til vandet. Her, ud for Julebæk, har jeg før fanget både torsk, rødspætter og skrubber, men dagen i dag skulle bringe mere endnu. Jeg var udstyret med to stænger: Én udelukkende til at dørge med, og den var hjemmefra monteret med en lille paravane og en Northern King 28 med grøn tape. Paravanen var indstillet til at gå så dybt som muligt, hvilket er 4-5 meter nede. Den anden stang var monteret med en grøn flash Trumf på 15 gram, med en lille trekrog str. 10, ca. 4 cm efter blinket. Den kunne jeg bruge til både at dørge med og til at kaste med.

Halvvejs ud til den grønne bøje lige ud for Julebækhuset, blev den grønstribede NK\'er søsat. På vej op mod Langebro ved Ålsgårde kom Trumf\'en også i vandet. Ud for Langebro er der en grøn bøje, og planen var at vende ved den, tage nogle hundrede meter længere ud, og følge sejlrenden ind mod Kronborg. Jeg havde faktisk forventet, at jeg ville ha\' kontakt med de første horn på vejen fra Julebæk til Ålsgårde, men ak, ikke et eneste lille nap.

Turen nordpå gik snildt, og jeg var optimistisk indstillet på at der snart skulle ske noget. Vejen sydover mod Kronborg gik lidt trægt, for selvfølgelig var der en markant nordgående strøm herude ved sejlrenden. Men det var også herude at der begyndte at komme liv i vandet. Ud for klædefabrikken begyndte der at komme vibrerende signaler fra stangspidsen med Trumf\'en, og det varede ikke længe før den første hornfisk kunne flexe klingen, på den rigtige side af de 100 grader. Nu var det den første hornfisk i år, men den var altså for lille til at blive bruget som menneskeføde, så den blev afkroget og svømmede lystigt videre. Ud med Trumf\'en igen, og så videre sydpå. Jeg havde dårlig nok sejlet 100 meter, før det var kunder i butikken igen. Denne gang var det horn i en anstændig kaliber, så den måtte lade livet. Herligt at fighte horn på en lille en-hånds stang med multirulle og 0,25mm line. Mens jeg nød den gode fornemmelse, havde jeg næsten glemt NK\'eren, som der i mellemtiden var kommet liv i. Nu blev nydelsen med hornfisken afbrudt, og den blev hurtigt hevet ind og aflivet. Og så fat i den anden stang, som kunne præstere nogle noget tungere ryk og til og med udløb, om end de ikke var så lange. Skulle det virkelig være lykkedes at tage en god havørred? Efter lidt tovtrækkeri kom dyret til overfladen, og jeg kunne konstatere at det var en god to-kilos torsk, som ikke havde lært hvordan sådan en skal opføre sig!

Når nu jeg alligevel var her ved sejlrenden og ud for klædefabrikken, så ville jeg da lige pirke lidt, så den lille Trumf blev sendt mod bunden, godt 20 meter nede. To-tre forsigtige ryk med stangen og vupti, så var der torsk på igen. Bæstet ville dog ikke op og hilse på fatter, så den hoppede af halvvejs oppe. Tre kvarter var der gået, siden jeg var gået på vandet, og havde allerede haft kontakt med fire-fem fisk - ikke så ringe!

Nå, jeg skulle jo videre ned til Lappen, for jeg havde garderet mig med en pakke sandorm. På vejen derned blev både NK og Trumf\'en sat ud igen, men det var gang på gang Trumf\'en som der var hug på. NK\'en kunne ikke lokke nogen havørred til bidet denne dag. Ud for Julebækhus er der også en bøje ved sejlrenden, men jeg kunne dårligt nok komme forbi den. Hver gang jeg nærmede mig den, skulle jeg bjerge hornfisk, og så blev jeg sendt nordover af strømmen. Til sidst tog jeg begge stænger ind, for at sejle ned på Lappen. Ud for dykkerklubben fik jeg rigget bundforfangene til, med hver deres 45 grams miljø-urigtigt blylod. Min plan var at ha\' begge stænger ude, og det lykkedes også. Men der var hele tiden bid på den ene, eller den anden, eller begge stænger, så jeg havde lige så travlt med småtorsk og flade, som jeg havde med horn\'ene. Der var flere gange dobbelthug, men de var ikke gevaldigt store, så der var en del der blev genudsat. Én gang var der dog en stor rødspætte for oven og en lille for neden. Desværre slap den store, og den lille var for lille. Mens jeg badede sandorm, oplevede jeg også hornfiskesjov. På et tidspunkt troede jeg, at fiskene ville bruge kajakken som bom til at springe over, men det er der nok ingen som vil tro på.

Til sidst var galgen så fyldt, at jeg ikke kunne lukke den igen, og jeg måtte bruge en elastiksnor til at holde styr på de sidste fisk. Jeg må se at finde en brugervenlig og holdbar løsning, hvis jeg en anden dag skulle være så heldig at fange lige så mange fisk. Hvis jeg nu havde gået målrette efter horn\'ene, var jeg nok kommet hjem med en 30-40 stykker af slagsen. Eller hvis jeg havde fisket målrettet efter de flade, så skulle jeg nok lige ha\' et par pakker sandorm mere med. Men hvor er det skønt at kunne gå ud i fryseren, og bare vælge og vrage mellem torsk, hornfisk, rødspætte eller skrubbe til aftensmad. Kald mig bare madfisker, for det er jeg også.

I alt indbragte dagen fem hornfisk, to torsk, to rødspætter og en skrubbe. Ingen fisk var gigantiske, men nærmere en god gennemsnitsstørrelse for de forskellige arter.

Det er ture som disse, man skal huske at tænke på, når man er ved at løbe tør for optimisme efter en række nulture. Der kommer altid et tidspunkt, hvor lykken vender - både den ene og den anden vej.

/TRBP Tilbage   Send til en fiskekammerat


Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk/Fangster.dk. Fangster.dk er udarbejdet af
www.123nu.dk der forbeholder sig ret til at bruge materiale, indtastet på Fangster.dk. neospacer
Sponsorer:

Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Traveller


GEOFF ANDERSON